Receptų galerija

Ačiū visiems, siunčiantiems savo pyragų receptus ir nuotraukas! Kviečiame pasisemti įkvėpimo PYRAGŲ DIENOS receptų galerijoje.

Pyragas su antiena ir sūriu

Atsiuntė: Kitchen me

Plačiau

Sudėtis:

240 g Kitchen me k.r. antienos file
4 lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos
150 g tarkuoto sūrio
1 vnt. kiaušinis

Gaminimo eiga:

Dailiai atrodantis kepinys gardus ir karštas, ir šaltas.

Susipjaustykite kubeliais karštai rūkytą antienos filė.
Sutarkuokite sūrį.
Sluoksniuotą tešlą padalinkite į 8 stačiakampius, kiekvieną jų įpjaukite įstrižai, bet ne iki galo. Ant lengvai riebalais patepto atsegamos torto formos dugno išdėliokite tešlos stačiakampius.
Ant tešlos stačiakampių dėkite įdarą ratu, pabarstykite sūriu. Užlenkite stačiakampius į vidų ir užspauskite visus kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje apie 25 min.
Gardūs linkėjimai nuo UAB "Baltic Larus" kolektyvo!

Gardūs "kiškio" šulinėliai

Atsiuntė: Lapino Puota

Plačiau

Sudėtis:

500 g. Lapino puota švž. smulkinta triušiena
500 g. Sluoksniuota tešla
2 vnt. Kiaušiniai
Pagal poreikį Džiuvesėliiai
Pagal skonį Malti kvapnieji pipirai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Svogūnų milteliai
Pagal skonį Sezamo sėklai

Gaminimo eiga:

Šviežią maltą triušieną sumaišykite su prieskoniais - kvapniaisiais pipirais, druska, svogūnų milteliais, įmuškite kiaušinį ir dėkite džiūvėsėlius, jeigu neturite puikiai pasitarnaus ir miltai.
Dalį masės išilgai paskirstykite ant sluoksniuotos tešlos, susukite, užspauskite kraštus ir supjaustykite norimo storio šulinėlius.
Dedame ant skardos ir apibarstome sezamo sėklomis, raudonėliu.
Kepkite 180 C orkaitėje 45 - 60 min.
Iki pabaigos likus 10 min apšlakstykite pyragaičius plaktu kiaušiniu. Skanaus!

Šventinis mėsos vyniotinis

Atsiuntė: Lapino Puota

Plačiau

Sudėtis:

600 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena
1 vnt. Svogūnas
1 skiltelė Česnakas
6 vnt. Kiaušiniai
Žiupsnelis Maltos mėsos prieskoniai
Žiupsnelis Pipirai
Žiupsnelis Druska
350 g. Fermentinis sūris
250 g. Majonezas

Gaminimo eiga:

Sūrio pagrindo paruošimas:

1. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite jį su 5 kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, bet neplakite.

2. Į plokščią keturkampę kepimo skardą patieskite kepimo popierių, suvilgykite jį aliejumi, pilkite sūrio masę ir tolygiai paskirstykite.

3. Statykite skardą į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 5 minutes. Tada sumažinkite temperatūrą iki 150-ies laipsnių ir dar kepkite apie 10-12 minučių. Ištraukite ir palikite atvėsti.

Įdaro ruošimas (malta vištiena):

1. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.

2. Viską sudėkite į mėsos faršą, įberkite maltos mėsos prieskonių, druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį, viską gerai išmaišykite.

3. Kai sūrio pagrindas atvės, tolygiai ant jo, po visą plotą, užtepkite mėsos įdarą ir susukite vyniotinį.

4. Vyniotinį dėkite ant skardos, patiestos kepimo popieriumi, ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių.

5. Atvėsinkite ir pjaustykite gabalėliais.

Gaminant galite daug improvizuot:į įdarą įdėti daržovių, ryžių, aštresnių prieskonių ir pan. Skanaus!

Triušienos pyragas

Atsiuntė: Lapino Puota

Plačiau

Sudėtis:

Mėsos įdaras:
3 x 250 g. Lapino puota švž. triušienos mėsa (troškinti, kepti)
1 vnt. Svogūnas
3 vnt. Morkos
100 g. Grietinė
Pagal poreikį Sūris
Pagal poreikį Marinuoti agurkėliai
Pagal poreikį Marinuoti pievagrybiai
Pagal skonį Šviežiai grūsti pipirai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Prieskoniai picoms (įvairios žolelės)
Pagal poreikį Aliejus/sviestas
Tešlai:
1 pakuotė Šaldyta bemielė tešla
Keletas šaukštų Miltai ( tešlos iškočiojimui)

Gaminimo eiga:

Ant aliejaus arba sviesto pakepinkite pasmulkintą triušienos mėsą. Mėsai apkepus, ją įdėkite į didesnį indą, kuris bus naudojamas viso įdaro gaminimui.
Apkepkite smulkiai susmulkintą svogūną ant nedidelio kiekio aliejaus. Svogūnui apkepus, į keptuvę tuo pačiu įdėkite smulkiai sutarkuotas morkytes. Morkytės turi ne iškepti, bet pašusti, kad būtų termiškai apdorotos (neturi „prisigerti“ aliejaus). Apkeptą svogūną su morkomis dėkite į tą patį indą kaip ir mėsa. Susmulkinkite marinuotus agurkėlius ir marinuotus pievagrybius. Viską sumaišykite ir įberkite druskos, šviežiai grūstų pipirų bei picos prieskonių.
Šaldytą bemielę tešlą iškočiokite (naudodami šiek tiek miltų) pagal turimą kepimo formą, nepamirštant pasilikti tešlos pyrago viršui. Į vidų įdėkite pagamintą įdarą, ant jo paskirstykite 1-2 šaukštus grietinės ir užberkite smulkiai tarkuotą sūrį. Tuomet uždenkite pyragą likusia iškočiota tešla (ją pasmaugstykite peiliu, kad išeitų iš vidaus karšti garai).
Paruoštą pyragą kepkite ~30-35 min. 190C orkaitėje, kol pyrago viršus gražiai apskrus. Skanaus!

Pyragas su triušiena ir daržovėmis

Atsiuntė: Lapino Puota

Plačiau

Sudėtis:

500 g Lapino puotos triušienos mėsos (troškinti, kepti)
4 lapeliai mielinės sloksniuotos tešlos
250 g šaldytų daržovių
1 vnt. kiaušinis
žiupsnelis druskos
50 g sviesto (kepimui)

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir sudėkite triušienos mėsą. Kepkite apie 15 min, kol gražiai apskrus mėsa.
Išimkite mėsą ir tada sudėkite šaldytas daržoves, kepkite apie 10 min.
Sluoksniuotą tešlą padaliname į 8 stačiakampius, kiekvieną jų įpjaukite įstrižai, bet ne iki galo. Ant lengvai riebalais pateptos atsegamos torto formos dugno išdėliokite tešlos stačiakampius.
Ant tešlos stačiakampių dėkite įdarą ratu, užlenkite stačiakampius į vidų ir užspauskite visus kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje apie 25 min.


Gardūs linkėjimai nuo UAB "Baltic Larus" kolektyvo!